Skolotāju streiks

Piektdien, 27. novembrī, Latvijā notika skolotāju un pirmsskolas izglītības iestāžu audzinātāju streiks, tajā piedalījās gandrīz 25 000 cilvēku. Pedagogi atradās savās darbavietās, taču stundas nevadīja.

Streiku atbalstīja 912 mācību iestādes, galvenokārt pamatskolas un vidusskolas. Akcijas dalībnieki tādā veidā vērsās pret jauno skolotāju darba algas aprēķināšanas modeli, ko izstrādājusi Izglītības un zinātnes ministrija. Tika formulētas arī divas konkrētas prasības, ko panākt ar šo streiku. Pirmā saistās ar 9 miljoniem eiro, kas paredzēti kā mērķdotācija pedagogu darba algām nākamā gada budžetā. Streikotāji pieprasīja arī finansējuma palielināšanu augstākās izglītības un zinātnes jomā.

Saskaņā ar informāciju, kas publicēta skolotāju arodbiedrības mājaslapā, streikā piedalījās arī mūsu novadu pedagogi: Andrupenes pamatskola, Ezernieku vidusskola, Krāslavas pamatskola, Krāslavas “Varavīksnes” vidusskola un Krāslavas Valsts ģimnāzija, Izvaltas pamatskola, PII “Pīlādzītis” un Aglonas vidusskola.

Streika iemeslus un to, cik efektīvs šāds solis ir esošajā situācijā, kam tic skolotāji un uz ko cer - par to visu uzklausījām pašu skolotāju viedokļus.

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 92 (01.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.