Mazais bizness - liela atbildība

Mūsu redakcija saņem vēstules ne tikai no Latgales. Nesen mums tika atsūtīta elektroniskā vēsts no Rīgas, biedrības “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova pastāstīja par semināru “Piena produkti – spēkpilna dzīve”.

Pasākuma praktiskajā daļā Latvijas labākie pavāri demonstrēja savu mākslu. Līdzās profesionāļiem no galvaspilsētas restorāniem “Neiburgs” un “Kaļķu vārti” savas izstrādnes saistībā ar piena produktu izmantošanu uzturā demonstrēja šefpavāre no Dagdas, kafejnīcas “Papardes zieds” saimniece Marija Aleksejeva. Viņas gatavoto ēdienu receptes ir atrodamas arī vairākās pavārmākslas grāmatās, bet dažādās degustācijās meistare vienmēr pelna uzslavas. Tā bija arī šoruden Rīgā, tāpēc mūsu sadarbības partnere Vanda Davidanova lūdza “Ezerzemi” pirmssvētku laikā, sagaidot Ziemassvētkus, pievērst uzmanību Dagdas pavārei Marijai, kura aktīvi darbojas biedrībā “Siera klubs”.

Uzprasīties ciemos pie Marijas no pirmā mēģinājuma neizdevās, tad mūsu saruna norisinājās kafejnīcā, kā saka, nepārtraucot ražošanu. Pasūtījumu viņai – atliku likām, bet strādā viņa visbiežāk viena pati. Piedāvā darba vietas citiem cilvēkiem tikai epizodiski. Kā viņa visur paspēj? Arī iepriekšējā dienā paspēja piedalīties konferencē, kas notika Rēzeknē un bija veltīta tūrisma attīstības problēmām. Bet par galvaspilsētas semināru viņai nebija nekādu īpašu iespaidu: parasta lieta, nav, par ko brīnīties. Saskarsme ar kolēģiem vienmēr sagādā pozitīvas emocijas. Pēc dabas Marija ir labestīgs cilvēks, taču savus kulinārijas izgudrojumus cenšas nevienam neatklāt. Viņa ir pārliecināta – ikvienai saimniecei noteikti jābūt kulinārijas noslēpumiem – lai pēc tam varētu pārsteigt viesus. Un tas Marijai Aleksejevai izdodas jau trīspadsmit gadus – kopš tā laika, kad savu darbu uzsāka kafejnīca “Papardes zieds”.

Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 93 (04.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.