Mihalīna un Juris Cakuli tika godināti Vislatvijas senioru pasākumā

img

Lai gan starptautiskā senioru diena, kas tiek atzīmēta 1. oktobrī, sen jau ir izskanējusi, Labklājības ministrija, sadarbībā ar Rīgas pašvaldību, 26. novembrī pulcināja vairākus simtus senioru uz vērienīgu koncertuzvedumu “Ziemeļblāzmas romance”, kas veltīta kā pateicības balva Latvijas senioriem.

Senioru godināšana notika greznajā un nesen atjaunotajā Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Koncertuzveduma laikā caur novadu tradīcijām, dziesmām un dejām tika izdzīvoti spilgtu cilvēku likteņstāsti, kas pārstāv senioru paaudzi. Tie bija Latvijas stāsti par mūsu vecmāmiņām un vectētiņiem, viņu mīlestību un dzīvi. Stāsti par cilvēku likteņiem, spēcīgām dzimtām, godājamu darba tikumu, grūtību nenomāktu dzīvesprieku.

Pasākumā īpaši tika godināti pieci seniori, kuri pārstāvēja katru novadu un Rīgu.

Priecē, ka Latgali kā goda viesus pārstāvēja viesu un saietu nama “Aglonas Alpi” saimnieki Mihalīna un Juris Cakuli no Aglonas. Seniori, kuri savos skaistākajos seniora gados pratuši attīstīt tūrisma uzņēmējdarbību Eiropas standartiem atbilstošā līmenī. Lai arī dzīve viņus nav lutinājusi, jo daudz rūpju sagādā otrā atvasīte, taču, neskatoties uz to, viņi pratuši apvienot rūpes par atvasīti ar īpašām vajadzībām un tūrisma nozares attīstību Aglonas novadā.

Uz vērienīgo koncertuzvedumu kā goda viesis no Kurzemes tika aicināta Alsungas “Gāču” mājas saimniece, “Suitu sievu” dalībniece Lidija Jansone. Zemgales senioru lepnums ir dižais simtgadnieks – 105 gadus jaunais seniors no Tukuma novada Milzkalnes - Jānis Jansons. Inženieris un enerģētiķis Harijs Jaunzems no Ķeguma novada, kurš bija “Pļaviņu HES” būvniecības krusttēvs no A-Z pārstāvēja Vidzemi.

Elizabete Viļuma-Gražule Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 93 (04.12.2015.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.