Uldis Augulis: “Vislabākās lietas izdodas, apvienojot jaunības degsmi ar senioru prātu un pieredzi.”

Aprakstiet, kāds izskatās mūsdienu Latvijas seniors un kāds varētu izskatīties nākotnes seniors?

Nākotnes seniors droši vien kaut kad būšu es. Ceru, ka izskatīšos un jutīšos tikpat jauns kā pašlaik. Taču, ja skatāmies uz šodienas senioriem, tad man ir liels prieks un pateicība par to, kā mēs šodien vispār dzīvojam. Tas lielā mērā pateicoties mūsdienu senioriem, kas strādājuši, dzīvojuši, rūpējušies un cēluši visu to, ko mēs tagad varam izmantot.

Mūsdienu seniori politiski ir diezgan aktīvi un 2015. gadā izgāja ielās, lai pieprasītu to, ko uzskata godam nopelnījuši. Vai 2016. gadā seniori no Labklājības ministrijas saņems labu vēsti vai ne visai labu vēsti?

Tas, kas attiecas uz 2016. gadu, pirmkārt, mēs beidzot likvidēsim to netaisnību, kas bija attiecībā uz krīzes laika negatīvajiem indeksiem, no 2016. gada 1. janvāra šīs pensijas tiks pārrēķinātas, turpināsies indeksācija. Es cīnīšos, lai algu indekss esošo 25 % vietā būtu 50 %. Taču tas būs atkarīgs no šodien strādājošajiem, kā viņi strādās, cik viņi būs godīgi nodokļu maksātāji. Tad pamatbudžetā būtu pietiekoši naudas, lai mēs to varētu nodrošināt. Sociālajā budžetā mums naudas pietiek, mēs to varētu izdarīt, taču mums to neļauj izdarīt pamatbudžetā neieņemtā nauda.

Elizabete Viļuma-Gražule
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 93 (04.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.