Krāslavas vecākais bērnudārzs svin jubileju

img

Bērnudārzs ir bērnības zeme. Tā ir vieta, kur skolotāju un visa personāla vadībā mazie ķipari dzīvo kā pasaku valstībā. Viņus apciemo pazīstami un vēl neiepazīti pasaku varoņi, lai sniegtu zināšanas par pasaules brīnumainajām lietām - burtiem, cipariem, sauli, varavīksni, mežu un pilsētas kņadu.

Par it visu bērnudārzā bērni rod atbildes. Tā ir vieta, kur mājo labestība, kopā būšana, mājīgs siltums un miers. Caur bērnu čalām, protams, tiek risinātas arī sadzīviskas lietas, diskutēts par pedagogu algām un ieguldīts milzīgs darbs izglītības iestādes nodrošināšanā ar profesionāliem pedagogiem, audzēkņiem, siltām un garšīgām pusdienām un visu nepieciešamo inventāru. Tāda, īsi raksturojot, ir bērnudārzu ikdiena.

Šādā ritmā Krāslavas bērnudārzs “Pienenīte” strādā jau 40 gadus. Tas ir daudz? Kā lai to ņem. Ja salīdzina ar cilvēka mūžu, tad dārziņš ir pieaudzis un pieredzējis, patstāvīgs. Taču, vērtējot to no izglītības iestādes attīstības perspektīvas, tas ir tikai sākums.

Uz PII “Pienenīte” jubilejas pasākumu tika aicināti esošie un bijušie iestādes darbinieki, vecāki un novada vadošo iestāžu pārstāvji. Pasākumu atklāja mazie pieneņbērni ar skaistiem dzejoļiem, dejām un dziesmām, paši spēlēja mūzikas instrumentus un priecēja ar savu patiesumu un degsmi. Savās skanīgajās dziesmās viņi visiem atgādināja - bērni izaug dārziņā!

Inga Pudnika
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 93 (04.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.