Mēs vienkārši bijām kopā…

Piektdien, 27. novembrī, 912 izglītības un zinātnes iestādēs notika Izglītības un zinātnes darbinieku streiks, uz vienu dienu pārtraucot savu pienākumu pildīšanu. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pieteiktajā streikā piedalījās 24 546 izglītības un zinātnes darbinieki, tai skaitā arī Krāslavas pamatskolas kolektīvs.

Streika mērķis - pievērst valdības pastiprinātu uzmanību nevienlīdzīgajai situācijai izglītības nozarē strādājošajiem.

27. novembra agrais darba dienas rīts Krāslavas pamatskolas pedagogiem būtībā ne ar ko neatšķīrās, vienīgi dīvainais un mulsuma pilnais klusums skolas gaiteņos vēstīja par to, ka tā nav parasta skolas diena. Šoreiz skolotāji bija apņēmības pilni izteikt savu neapmierinātību ar esošo skolotāju darba novērtējumu. Protams, sabiedrībā domas par skolotāju streika nepieciešamību un iespējamajām sekām dalās. Lai nu kā, lasot internetā daudzās atsauksmes - gan atbalstošās, gan negatīvās - jāatzīst, ka streiks ir radījis gan rezonansi sabiedrībā, gan arī vienotības sajūtu lielajā Latvijas pedagogu saimē.

Diena bija jāpavada savā darbavietā, neveicot ar mācību procesu saistītus uzdevumus un pienākumus. Katrs varēja izvēlēties sev tīkamu nodarbi - dzert kafiju, sērfot internetā, atpūsties… Taču Krāslavas pamatskolas skolotāju kolektīvs šo dienu veltīja kam īpašam - labdarībai. Jau dienu pirms streika skolas tehniskais personāls sarūpēja kuplus priežu un egļu zariņus, lai skolotāji streika dienā varētu draudzīgi ķerties pie kopīga darba - sapīt un izrotāt 17 Adventes vainagus vientuļajiem Krāslavas pilsētas pensionāriem un četrus vainagus, lai iepriecinātu veco ļaužu pansionāta “Priedes” iemītniekus. Rotājumi vainagiem tika nodrošināti Latvijas Sarkanā Krusta Krāslavas, Dagdas un Aglonas novadu komitejas un Nord-Trøndelag Røde Kors atbalstītā projekta “Tikai kopā sapņi kļūst krāsaini” ietvaros.

Velta DAŅIĻEVIČA, Krāslavas pamatskolas psiholoģe

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 93 (04.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.