Gods kalpot Latvijai!

img

Atbilstoši savai jaunajai tradīcijai mūsu IeM darbinieku personālsastāvs atzīmē profesionālos svētkus izbraukumā. Šoreiz VP Latgales reģiona pārvaldes nodaļas - Daugavpils, Rēzeknes, Preiļu, Ludzas un Balvu - saņēma aicinājumu no Krāslavas.

Svētku pasākums sākās ar dievkalpojumu Krāslavas Romas katoļu baznīcā, kur kārtības sargus sveica prāvests Eduards Voroņeckis. Pēc tam svinīgā maršā tradicionālās ceremonijas dalībnieki devās uz kultūras namu. Ar apsveikuma vārdiem klātesošos uzrunāja Valsts policijas priekšnieka vietnieks pulkvedis Andrejs Grišins un VP Latgales reģiona pārvaldes priekšnieks pulkvedis Juris Pastars.

Viņi īpaši uzsvēra, ka tagadējā sarežģītajā ģeopolitiskajā situācijā Latvijas policistiem ir jābūt gataviem jebkādiem izaicinājumiem, bet policijas darbinieku augsts profesionalitātes līmenis ir Latvijas iedzīvotāju drošības galvenais garants. Par to liecināja vairāku apbalvojumu piešķiršana tiem policistiem, kas apzinīgi pilda savus dienesta pienākumus. Todien vairākkārt skanēja devīze - “Gods kalpot Latvijai!”.

Saeimas deputāti Aldis Adamovičs un Jānis Trupovnieks atbrauca ar priecīgu vēsti – viņi paziņoja par policistu darba algas paaugstināšanu jau no nākamā gada. Svinīgās sapulces dalībniekus sveica lietuviešu kolēģi no Utenas pilsētas, kā arī Latgales pašvaldību un Valsts robežsardzes struktūru pārstāvji. Par sniegto atbalstu tiesībsargājošo institūciju darbībā ir apbalvoti pašvaldību vadītāji, tostarp Gunārs Upenieks un Sandra Viškure. Savukārt Krāslavas novada domes priekšsēdētājs pasniedza pašvaldības pateicības deviņiem policistiem.

Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 94 (08.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.