Krāslavā viesojās deju kolektīvs “Laima”

img

“Laima” ir Daugavpils Universitātes studentu deju ansamblis. Deju ansamblis savu darbību uzsāka 1955. gadā kā deju pulciņš G. Barkovska vadībā.

1965. gadā pēc labiem rezultātiem daudzās skatēs “Laima” ieguva ansambļa titulu. Šogad enerģiskais studentu deju ansamblis svin 60 gadu jubileju. Kopš 1985. gada to vada Elmārs Belinskis.

Jubilejas koncerttūri studenti iesāka ar mājas koncertu Daugavpils Universitātē. Pēc tam viesojās Krāslavā un Līvānos.

Koncertprogramma “Riti, riti” veidota trijās daļās. Pirmā daļa aizritēja mierīgas mūzikas pavadījumā, ar interesantiem tērpiem. Tajā apvienojas cilvēks un daba. Otrajā daļā tika demonstrētas dejas, kas radīja Ziemas saulgriežu noskaņu. Dejojošie studenti iejutās dažādos ķekatu tēlos un emocionāli izdejoja skaistas latviešu tautas dejas.

Savukārt trešā daļa “Tumba, tumba” pārsteidza skatītājus, liekot no sirds smieties un priecāties par studentu enerģiskumu, izdomu, aktierprasmēm. Dejotāji izdejoja dejas ar latviešu tautas deju motīviem mūsdienīgu dziesmu pavadījumā. Veselīgs humors - tas ir tas, kas raksturo šos dejotājus.

Vēlam “Laimai” un Daugavpils Universitātei daudz dejojošu studentu! Inga PUDNIKA Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 95 (11.12.2015.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.