Kristus Karaļa kalns Ziemassvētku gaidās

Lai arī oficiālā tūrisma sezona Latvijā sen ir noslēgusies, sezonas noslēgums neattiecas uz Kristus Karaļa kalnu. Šajā paradīzes nostūrītī tūrisma sezona ir cauru gadu.

Lai gan trešās adventes priekšvakars mūs nepriecē ar biezu un pūkainu sniega kārtu, daudzi tūrisma objekti cenšas Ziemassvētku noskaņojumu radīt arī bez sniega.

Ziemassvētki nav iedomājami bez spožām un mazāk spožām gaismiņām, kas liecina par svētku tuvošanos. Kristus Karaļa kalns iestājoties tumsai, kļūst par īstu pasaku valstību, kur sagaidīt Ziemassvētku izjūtas. Tumsai iestājoties kalns ietinas zvaigžņotu gaismu palagā un saplūst ar zvaigžņotām debesīm. Kalna galā apgaismotais lūgšanu namiņš ir kā attēls, kurš izkāpis no Ziemassvētku atklātnes. Koka tiltiņi, kas atblāzmojas ūdenī vakara stundās, bauda cilvēku mīlestības siltumu. Augi ietinušies rudens drēgnumā, ir kā naktssargi, kuri apsargā apmeklētāju soļus. Kristus Karaļa pārstāve Terēzija Bubmure stāsta: “Mēdz gadīties, ka garām braucošās mašīnas strauji piebremzē un dod pat atpakaļgaitu, lai var izbaudīt šo pirmssvētku sajūtu. Kā katru gadu, arī šogad esam sarūpējuši ciemiņiem pārsteigumu. Kalna galā ir uzstādīts ziedošs gaismas koks un skaisti apgaismota Betlēmes skulptūra.

Elizabete Viļuma-Gražule
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 95 (11.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.