Noskaidroti Šķeltovas pagasta “Gada sportisti - 2015”

img

Ak, šī dzīve! Gribi dzīvot, jābūt vienmēr kustībā! Ejot, skrienot, dejojot un, kā Šķeltovas pagasta ļaudis pārliecinājās, kustībā varat būt pat uz galvas stāvot. Kustībā cilvēks ir arī tad, kad ar pirkstu galiem skrien pa klavieru taustiņiem un arī tad, kad dzied draisku dziesmu “Bērnība”.

Un kas par elegantām kustībām ir, dejojot valsi… Un cik eleganti kustās vēders ne tikai vēderdejas dejojot, bet arī smejoties par sportiskām anekdotēm. Ja esi dzīvs, elpo un sevī jūti sirdi pukstam, tevī viss ir kustībā, un tev, gribot negribot, jākustas!

Visas šīs un citas kustības tika sastaptas vienuviet - Šķeltovā, pasākumā “Dzīve kustībā”. Gada beigas ir nozīmīgs laiks, jo katrs steidz izvērtēt gada laikā paveikto. Šķeltovas pārvaldes sporta organizētājs Vladimirs Afanasjevs novembra pēdējās dienās radošā atmosfērā pulcināja visus pagasta sportistus, lai pateiktos par ieguldījumu sporta attīstībā, sporta tradīciju saglabāšanā un veselīga dzīvesveida popularizēšanā.

Šķeltovas pārvaldes vadītāja Irēna Maļuhina, pasākumu atkājot, uzsvēra: “Šodien pasākumā tiks pārstāvētas visas paaudzes. No skolēniem līdz pat senioriem. Un viņus visus vieno mīlestība uz kustību, veselīgu dzīvesveidu un sportu.”

Kā atzina pasākuma vadītāji Sintija Bivšaka un Arturs Zudovs, kustības nodrošina labu pašsajūtu, toties laba pašsajūta ir atslēga uz veiksmi. “Šovakar parunāsim par sportu un sportistiem. Par fizisko kultūru un kultūru kā tādu. Tie kopā ar veselīgu dzīvesveidu ir pamats labai pašsajūtai un dažādiem sasniegumiem mūsu dzīvē.”

Pasākuma laikā tika noskaidrots, ka ik vakaru gada garumā labu pašsajūtu sev guva šķeltovietes Tatjana Teļaka un Antoņina Ņikiforova, kuru dzīves vairs nav iedomājamas bez soļošanas. Viņu aktīvo nostāju uz veselīgu dzīvesveidu pamanījuši arī vietējie jaunieši, tāpēc godalgojuši abas kundzes ar dāvanām. Lai soļošanas solis būtu raitāks un drošāks, abas kundzes saņēma jaunas nūjošanas nūjas.

Elizabete Viļuma-Gražule Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 95 (11.12.2015.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.