Esam palikuši bez Laimdotas

Līdz šim nebijis gadījums – par savu nodomu atstāt Ministru kabineta vadīšanu Laimdota Straujuma paziņojusi partijas biedriem, izsūtot īsziņas.

Ja mēģinātu izveidot pilnu notikumu hroniku ar nosaukumu “19. pēc kārtas Latvijas valdības demisija”, droši vien būtu jāsāk ar iepriekšējo demisiju – satiksmes ministra Anrija Matīsa (“Vienotība”) atlaišanu. Premjere Laimdota Straujuma, nebrīdinot, atbrīvojusi ministru no amata šā gada 4. novembrī. Skaidrs atlaišanas cēloņu paskaidrojums nesekoja, izņemot to, ka tas ir “Air Baltic” investora meklēšanas samudžinātā stāsta rezultāts, kas radies mēģinājumos novērst nacionālās aviokompānijas bankrotu. Interesanti, ka Matīsa ieteikto investoru valdība – pretēji loģikai – akceptēja... Tālāk notikumi attīstījušies šādi: premjere pasaka, ka pret viņu esot uzsākta “nomelnošanas” kampaņa, taču neviena vārdu nenosauca. Eksperti paredzēja, ka “Vienotības” ikgadējā kongresā, kas notika 5. decembrī Salaspilī, ir sagaidāmas sensācijas: skaļas apsūdzības vai tikpat skaļi paziņojumi par demisiju. Tas tomēr nenotika – kongress noritēja gludi.

Taču jau pēc divām dienām, tas ir, pirmdien, 7. decembrī, Laimdota Straujuma no rīta devās pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa. Pēc pusstundas abi izgājuši pie preses pārstāvjiem. Laimdota Straujuma ar grūtībām meklēja vārdus, taču smaidīja – izskatās, ka atviegloti. Taču viņas runa, kā vienmēr, izraisīja vairāk jautājumu nekā atbilžu. “Valdība ir pieņēmusi divus budžetus, ir veiksmīgi pavadījusi Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, palielinājušās algas, pieaudzis IKP, notiek pozitīvs eksports. Valsts atrodas labā stāvoklī”, teica Laimdota Straujuma. “Tomēr es uzskatu, ka ir nepieciešamas jaunas idejas, jauns pienesums un enerģija, kas varētu uz padarīto darbu pamata turpināt tālāk iesāktos darbus.”


Darja Ždanova
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 95 (11.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.