Aleksandrs Mikāns - dzimtenes un laikraksta “Ezerzeme” patriots

Piektdien, iegriežoties Dagdas novada domē uz finanšu un tautsaimniecības komitejas sēdi, satiku domes deputātu un Dagdas muzeja vadītāju Aivaru Arnicānu, kurš steidza izmantot iespēju, lai ar laikraksta starpniecību pateiktos kādam 90-gadīgam kungam un Veselības un sociālās aprūpes centra “Dagda” darbiniecei, kā arī pastāstītu interesantu stāstu laikraksta “Ezerzeme” lasītājiem par Kastuļinas pagasta iedzīvotāju un viņa dāvinājumu Dagdas muzejam.

Aleksandrs Mikāns ir 90-gadīgs vīrs, kurš ir Otrā pasaules kara acu liecinieks un daudzu dažādu apbalvojumu īpašnieks. Tieši šie apbalvojumi ir saveduši kopā muzeja vadītāju Aivaru Arnicānu, Aleksandru Mikāna kungu un Ināru Vižbicku, Veselības un sociālo pakalpojumu centra “Dagda” sociālo aprūpētāju.

Aleksandrs Mikāns ir dzimis 1925. gada 1. aprīlī Kastuļinas pagastā. Audzis sešu bērnu ģimenē. Skolas gaitas uzsācis Svatovā, tad turpinājis Siliņu skolā. Veiksmīgi tika pabeigtas 4 klases, tad uzsāka darba gaitas mājsaimniecībā.

Neskatoties uz to, ka viņš dzimis joku dienā, ieskatoties Aleksandra dzīves stāstā, var secināt, ka dzīve viņu nav lutinājusi un 2. Pasaules kara šausminošās grimases - nežēlīgās kara medicīnas izskatā - izspēlēja ar viņu ļaunu joku.

Elizabete Viļuma-Gražule
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 96 (15.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.