2015. gada biedrības “ATTĪSTĪBAI” aktivitātes, sasniegtie mērķi, projekti

2015. gada savu darbību turpināja projekts “AUDZ un DARI lielākas lietas”, Nr.2012.EEZ/DAP/MIC030. Projekta trešā gada ietvaros:

2015. gada 20. martā notika konference/forums par biedrību un tās darbību, pilsonisko līdzdalību Izvaltas pagastā “Pilsoniskā līdzdalība Izvaltas pagastam”. Pasākuma mērķis bija uzrunāt iedzīvotājus, kuri dzīvo vienā pagastā, lai veicinātu to pašiniciatīvu un mazinātu komunikācijas barjeru, rosinātu sadarboties un meklēt esošo problēmu risinājumus. Sadarbība starp organizācijām bija priekšnoteikums un veiksmes atslēga, lai forums noritētu veiksmīgi. Tajā piedalījās vairāk nekā 40 interesentu. Papildus dalībnieku diskusijām, plašu pārskatu un aktuālu informāciju lauku iedzīvotājiem sniedza kooperatīvās sabiedrības “Izvalta” valdes priekšsēdētājs V.Stivriņš un biedrības “ATTĪSTĪBAI” valdes priekšsēdētāja I.Leikuma sniedza pārskatu par biedrību, par tās mērķiem, īstenotajiem projektiem un  aktualitātēm un izvaltiešu līdzdalību.

2015. gada 30. un 31. martā notika apmācības “Brīvprātīgo darba organizēšana”, tajās lektore bija Ausma Pastore, kura kopā ar 15 apmācību dalībniekiem izskatīja jautājumus par to, ko dod brīvprātīgais darbs tā darītājam? Kādi ir praktiski instrumenti brīvprātīgo darba aktivitāšu nodrošināšanai, ieviešanas procesa īstenošanai un brīvprātīgo darba plānošana, ieviešana un izvērtēšana.

2015. gada 26. septembrī notika projekta noslēguma pasākums. Pasākumu apmeklēja kupls skaits Izvaltas pagasta iedzīvotāju un ciemiņu. Tā galvenie viesi bija Latvijā populārākā postfolkloras grupa “Rikši”. Koncerts bija ļoti atraktīvs, skatītāji no sajūsmas aplaudēja un uzlādēja sevi ar pozitīvām un ļoti patīkamām emocijām. Grupa pamanījās arī iesaistīt dažādās aktivitātēs visus dalībniekus. Pēc koncerta biedrības “Attīstībai” vadītāja Inga Leikuma steidzās pateikties un apsveikt grupu “Rikši” un aizvadītā projekta sadarbības partnerus – Sauleskalna sākumskolas un Izvaltas pamatskolas direktori, Krāslavas Valsts ģimnāzijas direktoru, Izvaltas pagasta pārvaldi, Izvaltas tautas namu, jauniešus, kuri piedalījās projekta pasākumu rīkošanā, brīvprātīgos, kā arī biedrības “Attīstībai” biedrus.

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 96 (15.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.