Zvaniņš skan, zvaniņš skan, Ziemassvētki brauc!

Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā gada nogalē dzīve kūsāt kūsā. Pirmdienās tiekas dāmas, lai apgūtu jaunas rokdarbu tehnikas, otrdienās noris senioru dzīves skolas nodarbības. Šoreiz Raimonds Lazda un Tatjana Azamatova iepazīstināja klātesošos seniorus ar Ziemassvētku tradīcijām dažādās Eiropas valstīs, tai skaitā arī mūsu Latvijā.

Teorijai sekoja praktiskas nodarbības, kurās bibliotekāre Žaneta Moiseja mācīja senioriem gatavot Ziemassvētku dāvanu maisiņus. Laiks ritēja spraigā darbībā, kad ieskanējās zvanu skaņas. Pienāca laiks atklāt zvaniņu kolekciju izstādi. Izstādē eksponēti zvaniņi no Žanetas Moisejas, Maijas Bogdānes un Jeļenas Kļimovas kolekcijām.

Bērnu literatūras nodaļas vadītājas Viktorijas Urbanovičas izjustais stāstījums sniedza iespēju papildināt zināšanas par zvanu skaņām:

“Zvans tiek uzskatīts par vienu no perfektākajiem mūzikas instrumentiem. Zvanu skaņām piemīt attīroša vibrācija, dziedinošs spēks, tās rada gaišu un priecīgu noskaņojumu, spēj virzīt cilvēka dvēseli uz labu, liek aizdomāties par dzīves jēgu. Zvanu skaņas spēj aizkustināt cilvēku līdz sirds dziļumiem, ārstēt garu un miesu, atjaunot enerģiju, uzlabot cilvēka fizisko stāvokli un harmonizēt psihi.

Iveta Leikuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 96 (15.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.