Par zādzībām, kontrabandu un marihuānu

Globālo izaicinājumu un arvien pieaugošo terora draudu pasaulē, kad pilnīgi nevainīgi cilvēki iet bojā jau Eiropas Savienības valstīs, visiem labi saprotams, ka Latvijas valsts prioritāte ir drošība.

Nesen mēs stāstījām lasītājiem par to, ka mūsu pilsētā norisinājās reģionāla mēroga pasākums par godu Valsts policijas 97. gadadienai. Avīzes “Ezerzeme” lappusēs tika publicēts apbalvoto tiesībsargājošo institūciju darbinieku saraksts, šie cilvēki jebkurā diennakts laikā ir gatavi atnākt mums palīgā. Kad mēs nokļūstam nelaimē, tad steidzamies zvanīt pa telefona numuriem 110, 112, un reaģēšana būs nekavējoši. Ik nedēļu mēs publicējam kriminālziņas, taču lasītāji saņem tikai minimālo informāciju par pārkāpumiem un noziegumiem, aiz kuras – mūsu kārtības sargu saspringtais un nopietnais darbs. Lai veidotos pilnvērtīgāks priekšstats par ikdienas cīņu ar tiem, kas nevēlas godīgi strādāt un dzīvot atbilstoši sirdsapziņas likumiem, “Ezerzeme” nolēma aicināt uz sarunu Ivaru Jakušonoku, Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirkņa priekšnieku.

Policijas pulkvežleitnants uzsvēra, ka pierobežas reģionā, sociālā sasprindzinājuma apstākļos, kad bezdarbs vēl joprojām ir galvenā Latgales problēma, policija pilnībā kontrolē situāciju, operatīvi reaģējot uz pilsētas un lauku iedzīvotāju lūgumiem pēc palīdzības. Aizejošais gads praktiski ne ar ko neatšķiras no iepriekšējiem, kaut gan parādās arī jauni noziegumu veidi. Jau vairākus gadus pēc kārtas lielākas “galvassāpes” mums sagādā dažāda mēroga un veida zādzības. Itin bieži vieglas peļņas tīkotāji labprāt piesavinās svešu mantu, jo šiem garnadžiem ir pastāvīga vēlme iedzert alkoholu, taču ir arī organizētas grupas - ar kriminālo specializāciju. Tā ir tipiska situācija, kad vieglprātīgi mājokļu saimnieki paši nepievērš nepieciešamo uzmanību tam, lai aizsargātu savu privātīpašumu, bet zagļi, kā zināms, nesnauž. Var minēt vairākus piemērus, kad ļaundari uzdarbojās bez ielaušanās.

Gada sākumā tika saņemta ziņa par to, ka no dzīvokļa Rīgas ielā 112, Krāslavā, zaglis, izmantojot situāciju, kad durvis nebija aizslēgtās, no drēbju skapja nolaupīja 150 eiro, kas bija ievietoti aploksnē un ielikti palagos.

Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 96 (15.11.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.