Godīga prostitūcija vai godīga politika – kurš no šiem vārdu salikumiem ir ticamāks?

Ar gadiem sabiedrības uzticēšanās Saeimai un valdībai ir kritusi. Kā to mainīt? Vispirms, ar pamatotiem un skaidriem lēmumiem. Būt godīgam – to māca gan visas baznīcas un skolas (jā, arī pasakas), tikai bieži viss piemirstas, kad tiek pie varas.

Pēc valsts budžeta 2016. gadam apstiprināšanas, kurā vairāki miljoni valsts naudas no deputātu puses tika izdalīti pa labi un pa kreisi bez loģiska pamatojuma meklēšanas izpildvaras deklarācijā, sevi cienošai valdībai būtu jāatkāpjas uzreiz. Tā sabiedrība varētu patiesi novērtēt valdības vadītājas atbildību par savu darbu vai vismaz tās pašcieņu. Laimdota Straujuma palaida garām iespēju kļūt par vienu no svarīgiem Latvijas politikas atjaunināšanas vēstnešiem un jau sen sabiedrībā un plašsaziņas līdzekļos gaidīto paveica ar vismaz vienas nedēļas nokavēšanos un bez pietiekoši skaidra pamatojuma.

Jauna valdība jau tiekot zīmēta, laiku pa laikam piesauc arī pašreizējo opozīcijas partiju pieaicināšanu vai nu tāpēc, lai patiešām padarītu topošās valdības darbu stabilāku, vai varbūt tikai tāpēc, lai drusku iebiedētu savējos – “redziet, ja nebūsiet paklausīgi, tad būs jādalās arī ar viņiem”.

Juris VIĻUMS

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 96 (15.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.