Atbildes uz Dagdas novada iedzīvotāju jautājumiem par viesošanos Baltkrievijā

Novembra beigās, Vislatvijas skolotāju streiku dienā, Dagdas novada priekšsēdētāja S. Viškure ar triju cilvēku delegāciju devās uz Baltkrieviju, Dubrovnas pilsētu. Delegācijas sastāvā bija arī Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Marija Micķeviča.

Par šo notikumu redakcija saņēma vairākus jautājumus no iedzīvotājiem. Viens iedzīvotājs ar savu jautājumu centās noskaidrot, cik ētiska rīcība no novada vadības puses bija streika dienā novadu atstāt bez vadības un izglītības nodaļas vadītājas, otrs iedzīvotājs jautāja, kad beigsies šie braucieni uz Baltkrieviju un kādu pievienoto vērtību tie dod Dagdas novada pašvaldības iedzīvotājiem.

Dagdas novada deputāti vēlējās noskaidrot, kādā kārtībā pašvaldībā tika izvēlēta šī delegācija braucienam uz Baltkrieviju, kāpēc tā netika apstiprināta ar domes lēmumu un vai uz izbraukšanas dienu bija sagatavots rīkojums. Deputātus māca bažas, ka šāds rīkojums tapis tikai pēc brauciena un ir sagatavots ar atpakaļejošu datumu.

Lai rastu atbildes uz šiem un citiem jautājumiem, sazinājos ar Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāju Mariju Micķeviču, kura šī gada 4. decembrī sagata- voja atskaites informāciju par šo braucienu un publicēja to Dagdas pašvaldības māja lapā. Amatpersonas atbildes pārsteidza. Sarunas laikā šķita, ka temats “Baltkrievija” Dagdas novadam ir īpašs un par to nebūtu vēlams runāt. Neiztika arī bez savu kolēģu nepamatotiem aizvainojumiem, kuriem nebija pilnīgi nekāda sakara ar novada iedzīvotāju uzdotajiem jautājumiem.


Elizabete Viļuma-Gražule
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 97 (18.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.