Par skolēnu maršrutu no Aulejas līdz Krāslavai

Šī gada septembrī laikrakstā “Ezerzeme” Nr. 71 (18.09.2015.) publicējām rakstu “Saskatīt jaunas iespējas” par situāciju Aulejā pēc skolas slēgšanas.

Pēc laika saņēmām satraukuma pilnu vēstuli no kādas laikraksta lasītājas, kura vēlējās palikt anonīma. Lasītāju uztrauc jautājums par skolēnu pārvadāšanu no Aulejas pagasta līdz mācību vietai Krāslavā. Konkrēti tas, ka skolēni tiek pārvadāti divos autobusos ar pārsēšanos Grāveros.

Intervijā laikrakstam “Ezerzeme” septembrī, Aulejas pagasta pārvaldes vadītājs Aivars Umbraško teica: “Ja būs sūdzības no vecāku puses par neērtībām, domāsim par to, kā vest bērnus ar vienu autobusu no Aulejas līdz Krāslavai. Šobrīd tiek izmantots viens no variantiem ar pārsēšanos Grāveros, jo būtu neekonomiski sūtīt divus autobusus vienā maršrutā.”

Laikraksta lasītāja jautā: “Ko nozīmē “neekonomiski sūtīt divus autobusus vienā maršrutā?”” un lūdz noskaidrot “Kāpēc autobuss nevar aizvest no rīta skolēnus uz mācībām Krāslavā un pēc mācību beigām atvest no Krāslavas atpakaļ?”.

Decembra sākumā devos pie Krās- lavas pamatskolas skolēniem, kuri katru darba dienu mēro ceļu no mājām Aulejas pagastā līdz skolai Krāslavā un atpakaļ. Situācija vairs nav tik iepriecinoša kā rudenī, kad dienas bija garākas un ceļš no mājām un atpakaļ – gaišāks. Uzzinu, ka ar mācībām un ārpusstundu nodarbībām pulciņos skolēni ir apmierināti. Sekmes stabili labas, skolotāji aulejiešus slavē.

Iveta Leikuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 97 (18.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.