Iecietības un tolerances veicināšana sabiedrībā

img

Pēc UNESCO iniciatīvas 16. novembris visā pasaulē tiek atzīmēts kā Starptautiskā tolerances diena, lai sabiedrībā rosinātu apziņu par to, ka neiecietība ir bīstama gan attieksmē, gan uzvedībā jebkurā dzīves jomā.

Šī gada 11.decembrī Krāslavas pamatskolā, Latvijas Sarkanā Krusta Krāslavas, Dagdas un Aglonas komiteja ar Norvēģijas Sarkanā Krusta Nord-Trøndelag reģionālās komitejas atbalstu rīkoja forumu “Iecietības un tolerances veicināšana sabiedrībā”.

Foruma mērķis – aktualizēt iecietības un tolerances vērtības ne tikai skolas vidē, bet sabiedrībā kopumā, veicinot spēju veidot veselīgas, cieņas pilnas un draudzīgas savstarpējās attiecības, tostarp veidot sapratni, ka ikvienam sabiedrības loceklim ir iespēja un pienākums iesaistīties neiecietības novēršanā.

“Tolerance ir skola dialogam. Tas ir nosacījums, lai identificētu un salīdzinātu pieredzi, uzskatus, kopīgas pamatvērtības, kas piemīt cilvēcei, neatkarīgi no mūsu dažādās izcelsmes, ticības vai kultūras. Tolerance pēc definīcijas ir atvērtība pret citiem, un tas ir pretstats vienaldzībai un savas kultūras vai sabiedrības noliegšanai,” norāda Irina Bokova, UNESCO ģenerāldirektore.

[bIveta LEIKUMAs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.97 (18.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.