Cilvēks, kas sevī nes gaismu

img

“Kad cilvēki sevī nes gaismu, no tiem plūst starojums.” Alberts Šveicers

Ar Dagdas vidusskolas sākumskolas skolotāju, TDA “Dagda”, Dagdas vidusskolas TDK “Ritums”, TDK “Atspolīte” un Ezernieku vidusskolas TDK “Ežezers” vadītāju Ritu Vaišļu tikāmies šī gada novembrī, tomēr es ļoti vēlējos, lai šis raksts tiktu publicēts tieši pirms Ziemassvētkiem.

Esmu ļoti pateicīga savam darbam, kas man sniedz šīs dzīves dāvanas – iespēju satikt cilvēkus, kuri patiesi saviļņo ar savu personību.

Par šādu cilvēku rakstīt ir viegli un reizē – grūti. Viegli, jo pēc tikšanās ar Ritu pārņēma tāds gaišs prieks par to, ka mums līdzās dzīvo un strādā cilvēks, ar kuru var lepoties, pedagogs, kuram var uzticēt mūsu jauno paaudzi un droši zināt, ka tā ir pareizās rokās. Intervijā Rita nemin ne vārda par nebūšanām, nesūdzas par zemajām algām vai kādām citām dzīves negācijām. No viņas staro gaišums, prieks un mīlestība. Grūti rakstīt ir tāpēc, ka jāiekļaujas raksta formātā, jo saproti, ka par šo cilvēku varētu rakstīt grāmatu, uzņemt filmu... tik bagāta ir viņas dzīve.

Viņā ir tāds sievišķīgs trauslums, dāmas smalkums un latgaļu sievas stiprums vienlaicīgi. To var redzēt uzreiz, Ritai ienākot telpā. Sarunās ar kolēģiem, dejotājiem un pirmo deju skolotāju tas tiešām apstiprinās.

Iveta Leikuma Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 98 (22.12.2015.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.