Iznāk grāmata par vēsturiskā Krāslavas rajona dievnamiem

Gada nogales priekšvakarā iznācis kārtējais sējums sērijas “Mākslas pieminekļi Latvijā” ietvaros. Rūtas Kaminskas un Anitas Bisteres grāmata šoreiz veltīta vēsturiskā Krāslavas rajona sakrālajai arhitektūrai un mākslai.

Runājot par Krāslavas rajonu, mūsdienu situāciju tā vēsturiskajās robežās atspoguļo atsevišķās nodaļās izceltais Krāslavas pilsētas, Krāslavas novada, Dagdas pilsētas un novada un Aglonas novada teritorijās esošo visu konfesiju dievnamu apskats. Grāmatā iekļauta informācija par 38 dievnamiem un kapelām. Tā bagātīgi ilustrēta (418 attēli) un papildināta ar apjomīgiem pielikumiem angļu un krievu valodās. Dievnamu apskats balstīts uz autoru ilgu darba gadu pieredzi kultūras pieminekļu inventarizācijas jomā un bagātīgo Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas  Pieminekļu dokumentācijas centrā savākto dokumentu krājumu.

Krāslavas rajons Latvijas sakrālās arhitektūras un mākslas mantojumā ir īpašs - te savā sākotnējā vietā saglabājies Latgales senākais koka dievnams, kas joprojām kalpo draudzei un tā ir Indricas katoļu baznīca (celta ap 1698. gadu).

Dzintra Bukeviča, VKPAI Latgales reģionālās nodaļas Valsts inspektore

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 99 (29.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.