Kādus jautājumus risinot, Aglonas, Dagdas un Krāslavas pašvaldības atvadījās no 2015. gada?

Mēdz teikt, kā pavadīsiet Veco gadu, tāds gaidāms Jaunais gads. Ja šo parunu attiecina uz Aglonas, Dagdas un Krāslavas pašvaldību darbu 2015. gada pēdējās domes sēdēs, tad varam secināt, ka tautas kalpi iedzīvotāju jautājumus risinās arī 2016. gadā.

Ar kādu jautājumu risināšanu tika aizvadīts 2015. gads?

Krāslavas pašvaldība

Ja vērtē šo triju pašvaldību 2015. gada pēdējās domes sēdes, tad visātrāk Jaungadu steidza sagaidīt Krāslavas pašvaldība. Pēdējā gada domes sēde notika labu laiku pirms Ziemassvētkiem, 17. decembrī, un oficiāli izsludinātajā dienas kārtībā bija izskatāmi 17 jautājumi. Gada beigās deputāti lēma par zemes gabala sadalīšanu, deklarētās dzīvesvietas ziņu anulēšanu. Tāpat tika risināti dzīvokļa jautājumi un gada beigās tika precizēti arī saistošie noteikumi Nr. 2015/13 “Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Krāslavas novada pašvaldībā”.

Gada nogalē tika lemts par izmaiņām “Kārtībā, kādā piešķir naudas balvu Krāslavas novada sportistiem par izciliem sasniegumiem sportā”. Plānots, ka sportisti, kuri Latvijas čempionātā iegūst 1. – 3. vietu, saņems balvas 200, 150 un 100 eiro apmērā. Par uzvarām Latvijas olimpiādē vai Baltijas starptautiska mēroga sacensībās tiks apbalvoti pirmo trīs vietu ieguvēji ar naudas balvām 300, 200 un 150 eiro apmērā. Krāslavas pašvaldības deputāti ir padomājuši arī par tiem sportistiem, kuri uzvaras gūst pasaules mēroga olimpiādēs. Tā kā šāda veida sacensībās konkurence ir ļoti liela, tad plānots apbalvot arī 6. vietu ieguvējus, bet olimpisko un paraolimpisko spēļu uzvarētus sveiks līdz pat 12. vietai. Ja kādam Krāslavas sportistam izdosies iegūt 1. vietu Olimpiskajās vai paraolimpiskajās spēlēs, viņam tiks izmaksāta prēmija 10 000 eiro apmērā, savukārt, ja 12. vieta - 500 eiro.

Gada beigās katrs mēdzam pārskaitīt savu budžetu. Arī Krāslavas pašvaldība, gadu noslēdzot, ne tikai veica grozījumus 2015. gada budžetā, bet arī plānoja par 2016. gada budžetu.


Elizabete VIĻUMA-GRAŽULE

Turpinājumu lasiet "Ezerzeme" nr. 1 no 2015.01.05.