Sadarbības sākums

Dagdas vidusskola uzsāk Erasmus+ projektu īstenošanu 3 gadu garumā “Mācīšanās ārpus skolas telpām”, kur mūsu partnerskolas ir no Austrijas, Čehijas, Horvātijas un Ungārijas valstīm.

Pirmā tikšanās no 22. līdz 25. novembrim notika Vulkan skolā Austrijā, uz kuru bija ieradušies pārstāvji no dalībvalstu skolām, lai klātienē plānotu, koordinētu, apstiprinātu šī projekta norisi un apspriestu veicamās aktivitātes. Dagdas vidusskolu šajā vizītē pārstāvējām mēs - direktores vietniece mācību jomā un vācu valodas skolotāja Velta Augustova un sākumskolas skolotāja Ilze Tukiša.

Galvenais šī projekta mērķis ir parādīt, kā iespējams veidot mūsdienīgu mācību procesu, dažādojot mācīšanas metodes, ieviešot jauninājumus mācību stundu plānošanā un praktiskajā norisē. Viena no šādām metodēm ir jebkura mācību priekšmeta stundas, kas ir cieši saistīta ar mācību programmas realizēšanu, vadīšana ārpus skolas. Starptautiska sadarbība ar citu valstu skolām, kur ir tik dažādas kultūras, veicinās iepazīšanos un kopīgu darbu skolēniem un skolotājiem, paplašinot redzesloku, gūstot sadarbības pieredzi, atklājot citu valstu tradīcijas, kultūras un izglītības procesu.

Turpinājumu lasiet "Ezerzeme" nr. 1 no 2015.01.05.