Jautrie un atjautīgie no Varavīksnes vidusskolas

img

JAK spēļu sezona Varavīksnes vidusskolā aizsākās 1997. gadā. Dažas spēles notika arī pirms tam, taču tās netika organizētas regulāri. Bet tagad jau 19 gadu garumā rudens-ziemas JAK sezonas laikā aktivizējas gan vecāko klašu skolēnu komandas, gan skatītāji, kas no visas pilsētas sanāk uz humora, ironijas, jautrības un pozitīvisma svētkiem.

No sākuma Jaungada spēlē piedalījās divas komandas: skolēni un skolotāji. Pēc tam skolotāju komanda arvien biežāk tika papildināta ar skolas absolventiem, kuri nekādi negribēja šķirties ar savu iemīļoto nodarbi, bet pēc tam parādījās arī vecāku komanda.

Ziemassvētku brīvlaika dienas skrien vēja spārniem, neskatoties uz to, ka tas ir divreiz garāks nekā rudens un pavasara brīvlaiks. Pirmā semestra beigās sakrājas nogurums... Taču katru gadu pusotrs desmits vidusskolēnu apzināti atsakās no atpūtas, iet uz mēģinājumiem visu nedēļu vēl līdz brīvlaika sākumam un nedēļu brīvlaika ietvaros. Šogad no 14 vecāko klašu skolēnu izlases spēlētājiem 12 piedalījās arī Jaungada pasakas uzvedumos. Un tas nozīmē, ka viņiem laika periods no 19. līdz 29. decembrim ir saistīts ar nopietnu darbu - sarežģītu, smagu, līdz spēku izsīkumam.

Vecāki sāk gatavoties vēl oktobrī, komandas sapulces nenotiek katru dienu, taču ne retāk kā divas reizes nedēļā. Pieaugušie cilvēki pēc darba atstāj visas savas darīšanas, lai īstenotu nopietnu mērķi - sagatavot jautru un atjautīgu priekšnesumu Jaungada JAK spēlei.

Andrejs JAKUBOVSKIS
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 2 (08.01.2016.).