Apbalvoti košāk izrotāto ēku īpašnieki

img

Ik gadu, kad tuvojas gada lielākie un skaistākie svētki, cilvēki steidz izdaiļot savas mājas, pagalmus un darba vietas. Svētku noskaņu, pirmkārt, radām mēs paši.

Pirms Ziemassvētkiem un Jaunā gada atnākšanas dabā valda pelēcīgums un tumsa, tāpēc ar mirgojošām lampiņām izdaiļotie iedzīvotāju mājokļi pilsētu padara gaišāku un košāku. Ja vakaros, ejot no darba, priecājamies par krāsainību, ko rada elektriskās spuldzītes, tad dienā prieku rada smalki izgrieztās sniegpārsliņas logu rūtīs un neparastas Ziemassvētku kompozīcijas pagalmos.

Krāslavas novada dome jau vairākus gadus pēc kārtas izsludina konkursu par krāšņāk izrotāto īpašumu. Tajā tika aicinātas piedalīties juridiskas un fiziskas personas, kuras gatavojoties Ziemas saulgriežiem, izrotāja savas mājas, ēku fasādes, apkārtni, daudzstāvu namu logus, balkonus un lodžijas. Krāslavas novada dome, rīkojot šādu konkursu, vēlas pateikties visiem tiem, kuri atsaucās aicinājumam padarīt pilsētu krāšņāku.

Šogad nedaudz tika mainīti konkursa noteikumi. Konkursa ietvaros tika vērtēti tie objekti, par kuriem tika saņemta rakstiska informācija. Konkursa rīkotāji ir patīkami izbrīnīti, jo aktivitāte esot bijusi liela. Iedzīvotāji labprāt konkursam pieteica savu radu, draugu, kaimiņu un pat nepazīstamu cilvēku izrotātās ēkas. Krāslavieši prot novērtēt viens otra padarīto.

Inga PUDNIKA

Turpinājumu lasiet "Ezerzeme" № 3 (2016.01.12)