Datorikas programmu aprobācija

Modernās tehnoloģijas ir mūsdienu skolas ikdiena un nepieciešamība, tādēļ šajā mācību gadā no 1. septembra Latvijas skolās sākusies jaunu datorikas programmu aprobācija.

Pilotprojektā piedalās 154 skolas, kurām Valsts izglītības satura centrs (VISC) piedāvāja aprobācijai piecas programmas. Izstrādātās pilotprojekta programmas paredzētas dažādām klašu grupām ar atšķirīgu zināšanu un specializācijas līmeni.

Mācību programmas datorikas apguvei pamatskolā izstrādātas gan skolām, kas īsteno matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu, piedāvājot tām datoriku kā atsevišķu mācību priekšmetu, gan integrētai datorikas jautājumu apguvei no 1. līdz 3. klasei, no 4. līdz 6. klasei un no 7. līdz 9. klasei, gan mācību programmas padziļinātai datorikas jautājumu apguvei no 7. līdz 9. klasei skolēniem, kuri izrādījuši padziļinātu interesi par programmēšanu un algoritmiem.

Lai aprobāciju varētu sekmīgi uzsākt, kvalifikācijas paaugstināšanas iespēja tika piedāvāta arī skolotājiem. Liepājas Universitātē vairāk kā simts pilotskolu skolotāji apguva pamatizglītības datorikas skolotāja kvalifikācijas programmu.

Jeļena JAPIŅA, Krāslavas novada informātikas MA vadītāja
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 4 (15.01.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.