“Senioru dzīves skolas” nodarbības turpinās

Pateicoties Krāslavas novada centrālās bibliotēkas un biedrības “Pieci airi” iniciatīvai un veiksmīgai sadarbībai, jau no pagājušā gada novembra notiek “Senioru dzīves skolas” nodarbības.

12. janvārī kārtējā nodarbība notika neierastā vidē, jo “Senioru dzīves skolas” lekciju plānā jau iepriekš tika paredzētas nodarbības Krāslavas novada vēstures labākai iepazīšanai. Šoreiz bibliotēkas lasītavas mājīgās telpas, kur parasti pulcējas seniori, tika nomainītas pret muzeja un tūrisma informācijas centra apmeklējumu.

Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā seniorus sagaidīja muzeja speciālists Eduards Danovskis. Viņa vadībā tika apskatīta Ziemassvētku un Jaungada apsveikuma atklātņu kolekcija un izcilā novadnieka Pāvila Glaudāna 100. dzimšanas dienai veltītā gleznu un akvareļu izstāde, kā arī muzeja pastāvīgā ekspozīcija “Pieci airi”, kas stāsta par piecām Krāslavas pamattautībām, kas šeit dzīvo no seniem laikiem. Par ekspozīciju “Grāfa Plātera notāra kabinets” jau stāstījām mūsu laikrakstā, tās apskate izraisīja interesi un ierosināja klausītājus izvērtēt savos krājumos esošās senās lietas. Varbūt mums mājās ir kaut kas tāds, kam mūsu acīs nav īpašas vērtības, bet muzejam tas būtu noderīgs eksponāts.

Iveta LEIKUMA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 4 (15.01.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.