Asūnes šarms jeb Balzams dvēselei

Dzīves nogalē vēl vairāk patīk saskarsme ar cilvēkiem un, sagaidot Jauno gadu, biežāk atceramies un izvērtējam iepriekšējo.

Latgale - atvērto siržu un durvju zeme – pašlaik piedzīvo ne tos labākos laikus. Mēs zaudējam savus iedzīvotājus, teritorijas un ticību nākotnei. Cilvēki ir noguruši dzīvot nenoteiktības, taisnīguma deficīta laikā, un atbildes uz daudziem jautājumiem ticīgie atrod dievnamā. Turpretī jaunas eirovērtības izraisa lielas šaubas...

Kultūra ir tautas dvēsele. Un tagadējai Asūnes Tautas nama vadītājai pats liktenis bija lēmis stiprināt optimismu cilvēku dvēselēs. Jo ir tik vienkārši vainot visus pēc kārtas par to, ka apkārt turpinās visiem zināmās hroniskās kaites, un ir tik grūti sākt pārmaiņas ar sevi. To neatlaidīgi dara Olga Lukjanska no Asūnes. Pieķēru sevi pie domas, ka pēdējā laikā Asūnē notiek arvien vairāk spilgtu kultūras pasākumu. Pāršķirstot elektronisko fotoattēlu kolekciju, atkal un atkal pievērsu uzmanību Asūnes sižetiem: apgarotās pašdarbnieku sejas, skatītāju emocijas. Lai izdotos sirsnīgi svētki, ir jāiegulda milzīgs darbs un laiks, tāpēc es nolēmu uzaicināt uz mūsu redakciju Olgu Lukjansku, ar kuru mums jau sen izveidojusies sadarbība.

Aleksejs GONČAROVS

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 5 (19.01.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!