Jauniešu garantijas izglītības programmās turpinās ziemas uzņemšana

Decembrī sākusies uzņemšana Jauniešu garantijas profesionālās izglītības programmās, kurās gada vai pusotra gada laikā bez maksas var iegūt darba tirgū pieprasītu profesiju. Kopumā mācības 2016. gada sākumā piedāvā uzsākt 29 profesionālās izglītības iestādes, piedāvājot apgūt 56 dažādas profesijas.

Pusotru gadu ilgajās programmās uzņemšana ir noslēgusies, taču līdz pat februārim turpinās uzņemšana viena gada ilgajās programmās, kurās var apgūt 20 dažādas profesijas. Pieteikties aicināti 17 līdz 29 gadus veci jaunieši.

Lai bez maksas iegūtu profesiju kādā no Jauniešu garantijas izglītības programmām, jaunietim jābūt vecumā no 17 līdz 29 gadiem ar pamatskolas, vidusskolas vai vidējo profesionālo izglītību. Mācīties var arī tie jaunieši, kas jau ieguvuši profesiju, taču kvalifikācija nevar būt iegūta pēdējo 12 mēnešu laikā.

2016. gada ziemas uzņemšanā Jauniešu garantijā var pieteikties arī tie jaunieši, kas strādā algotu darbu vai ir pašnodarbināti, ja ir gatavi mācības apvienot ar darbu. Tāpat jaunieši vienlaikus var mācīties vakarskolā, iegūt vidējo izglītību tālmācībā vai studēt nepilna laika studiju programmās augstskolā.

Jaunieši var būt reģistrējušies Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) kā bezdarbnieki vai darba meklētāji un saņemt bezdarbnieka pabalstu. Tomēr vienlaikus ar profesijas apguvi Jauniešu garantijā tie nevar saņemt finansiālu atbalstu no NVA Jauniešu garantijas pasākumiem, izņemot darba meklēšanas atbalsta pasākumus, karjeras konsultācijas un konkurētspējas paaugstināšanas pasākumus.

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 6 (22.01.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!