Nosaukti konkursa “Sabiedrība ar dvēseli” labākie 2015. gada projekti

Konkursa ideju par iedzīvotāju grupu iesaistīšanos savas vides sakārtošanā savulaik iedēstīja Nīderlandes fonds KNHM (Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij), kas daudzus gadus arī palīdzēja īstenot līdzīgus projektus Latvijā.

Kopš 2014. gada šo projektu konkursa ideju LPS paspārnē ir pārņēmusi organizācija SDL jeb “Sabiedrība ar dvēseli Latvija”. Šogad jau 31 pašvaldība, kas organizēja savus vietējos projektu konkursus, ir iesaistījušās SDL. Konkrētā pašvaldību apvienība nepiešķir finansējumu, to dara pašvaldības, katra sava budžeta, iespēju un vēlmju ietvaros. Krāslavā šis konkurss ir pazīstams ar nosaukumu “Iedzīvotāji veido savu vidi”.

Tā ir iespēja iedzīvotājiem, apvienojoties biedrībās vai nereģistrētās domubiedru grupās, ar Krāslavas novada domes līdzfinansējumu pilnveidot savu dzīves vidi - sakopt apkārtni, uzbūvēt jaunus objektus, kas gan vizuāli padara pievilcīgāku kādu teritoriju, gan ir praktiski izmantojami, tā ir iespēja piepildīt kādu sen lolotu sapni. Vārdu sakot, padarīt ikdienu skaistāku.

Inga PUDNIKA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 7 (26.01.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.