Parlamentā ziemas guļa

Kamēr Valsts prezidents ir slimnīcā, bet valdošā koalīcija ķīvējas par ministru portfeļiem, deputāti labprātāk pārrunā nevis problemātiskus likumus, bet oficiālus ziņojumus.
Pēc gandrīz mēnesi ilgušajām Ziemassvētku un Jaungada brīvdienām Saeimai vajadzēja atsākt darbu, taču politiskā dienas kārtība diktējusi savu.

Prezidents Raimonds Vējonis izsludināja, ka pats palīdzēs veidot valdību, taču viņu piemeklēja nopietna slimība, un projekts, tā sakot, palika gaisā karājoties. Pēc dažādām prognozēm valsts pirmā persona būs darbnespējīga no viena līdz trīs mēnešiem, tad Vējonim, iespējams, piešķirs invaliditātes grupu. Bez tik nopietna atturēšanās faktora trīs valdošo partiju politiķi ir galīgi iestrēguši ministru portfeļu dalīšanas pārrunās. “Zaļo un zemnieku savienības” Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis atklāti pateica žurnālistiem pēc kārtējā pārrunu posma, ka viņam nav ko teikti, jo nav izdevies ne par ko vienoties.

Taču, neraugoties uz politisko tukšumu, parlamentā katru dienu jābūt sēdēm. Šajā situācijā saglabāt rosīgas darbošanās imitāciju palīdz birokrātiskās mašīnas “ražojumi” – oficiālo personu (nu vairs ne ministru, bet vietu izpildītāju) garie ziņojumi no Saeimas tribīnes. Otro sēdi jaunajā gadā ir atklājusi Ministru prezidenta vietas izpildītāja Laimdota Straujuma ar ziņojumu par nacionālo drošību. Nākamajā sēdē, kas būs trešā no gada sākuma, ir uzaicināts ārlietu ministra vietas izpildītājs Edgars Rinkēvičs – ar ziņojumu par starptautiskām lietām.

Darja ŽDANOVA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 7 (26.01.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.