Esiet veseli! (No lasītāju vēstulēm)

Apmeklējot Krāslavas poliklīniku, allaž pārņem šausmas. Un ne jau par lielo slimnieku skaitu vai ārstu neprofesionalitāti, bet gan par naidīgo atmosfēru, kas valda starp rindās gaidošajiem pacientiem.

Es nezinu, vai tas tā ir tikai Krāslavā, vai arī visās medicīniskajās iestādēs, taču tas, man kā jaunietei, liek vilties cilvēkos.

Piereģistrējos vizītei pie ģimenes ārsta agri no rīta un devos gaidīt savu kārtu. Cilvēku bija diezgan daudz, tomēr, tā kā atnācu uzreiz pēc deviņiem, nospriedu, ka nebūs jāgaida pārlieku ilgi.

Uzgaidāmajā telpā ienāca padzīvojusi kundzīte un teica, ka jūtas pagalam slikti. Man likās pašsaprotami tas, ka viņa pie ārsta iegāja bez rindas, taču, izejot no daktera kabineta, viņa no uzgaidāmajā telpā sēdošajiem saņēma tādus “sveicienus”: ”Вы по-свински поступили; поросенок,” (“Jūs rīkojaties cūciski; sivēns”) un citus “jaukus vārdus”. Kundzīte šķita pavisam sašutusi, taču neviens no klātesošajiem pat neiedomājās, ka, iespējams, viņa patiešām bija daudz slimāka par pārējiem.

Gunta MAIJERE, 11. klases skolniece
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 8 (29.01.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!