1. februārī darbu pārtrauca VID klientu apkalpošanas centra Dagdas iecirknis

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) informē, ka no 2016. gada 1. februāra darbu pārtrauca VID Krāslavas klientu apkalpošanas centra Dagdas iecirknis, kas līdz šim atradās Daugavpils ielā 8, Dagdā. Turpmāk Dagdas novada iedzīvotāji VID pakalpojumus varēs saņemt VID Krāslavas klientu apkalpošanas centrā Skolas iela 9, Krāslavā, kā arī Dagdas vienotajā valsts un pašvaldību klientu apkalpošanas centrā (turpmāk – VPVKAC) Alejas ielā 4, Dagdā.

Lēmums par VID Krāslavas klientu apkalpošanas centra Dagdas iecirkņa slēgšanu tika pieņemts, pirms tam rūpīgi izvērtējot klientu apkalpošanas centra ikdienas noslodzi un klientu apmeklējuma intensitāti, kā arī to, ka darbu uzsāk Dagdas VPVKAC.

Dagdas VPVKAC darbinieks klientiem sniegs VID šādus pakalpojumus: iesniegumu pieņemšana par elektroniskajām algas nodokļu grāmatiņām, iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumu reģistrēšanu/anulēšanu un iesniegumus par VID izsniegtu identifikatoru un paroli EDS lietošanai. Tāpat darbinieks nodrošinās Gada ienākumu deklarāciju pieņemšanu un sniegs atbalstu darbam ar VID elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), informējot un apmācot klientus VID e-pakalpojumu izmantošanā. Plašāka informācija par Dagdas VPVKAC pieejama Dagdas mājaslapā.

Atgādinām, ka iepriekš minētos VID pakalpojumus pašvaldību darbinieki sniedz arī vēl 51 novadu nozīmes attīstības centrā: Aglonas, Alojas, Alsungas, Amatas, Auces, Ādažu, Apes, Baltinavas, Beverīnas, Brocēnu, Carnikavas, Cesvaines, Ciblas, Dagdas, Daugavpils, Dundagas, Grobiņas, Ilūkstes, Inčukalna, Jaunpiebalgas, Jelgavas, Kandavas, Kocēnu, Ķekavas, Lielvārdes, Lubānas, Naukšēnu, Neretas, Nīcas, Ozolnieku, Pārgaujas, Pļaviņu, Raunas, Riebiņu, Rojas, Rucavas, Rugāju, Rundāles, Rūjienas, Salacgrīvas, Saulkrastu, Sējas, Skrundas, Stopiņu, Strenču, Tērvetes, Vaiņodes, Varakļānu, Viesītes, Viļakas un Viļānu novada pašvaldībā.

VID atgādina, ka dienesta sniegtos pakalpojumus nodokļu maksātāji var saņemt jebkurā VID klientu apkalpošanas centrā neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas adreses vai uzņēmuma juridiskās adreses, kā arī izmantojot Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS).

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā iedzīvotāji var zvanīt uz VID Nodokļu un muitas informatīvo tālruni 67120000, vērsties ar jautājumiem jebkurā VID klientu apkalpošanas centrā, kā arī uzdot jautājumus rakstiski VID mājas lapā www.vid.gov.lv sadaļā Kontakti/ Uzdot jautājumu VID.