Krimināls, notikumi

Laika periodā no 22.01.2016. līdz 29.01.2016. Krāslavas iecirknī tika reģistrēti 44 notikumi. Būtiskākie:

25. janvārī Dagdas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par finiera zāģbaļķu zādzību no koku krautuves Asūnes pagasta Zeliškos. “Uz karstām pēdām” tika atrasta zagtā koksne un noskaidrotas vainīgās personas.

26. janvārī Krāslavas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par to, ka no sociālās rehabilitācijas centra “Mūsmājas” psihologa kabineta pazuda portatīvais dators “Samsung”. Kriminālmeklēšanas pasākumu gaitā tika noskaidrots, ka zādzību izdarīja centra audzēknis - E., dzim.1998.g., kurš jau agrāk vairākkārt bija nonācis policijas redzeslokā sakarā ar mantiskiem noziedzīgiem nodarījumiem. Nozagtais tika atrasts lombardā Krāslavā, Ostas ielā. Lombardā policijas darbinieki izjuta nesapratni pret viņu izmeklēto zādzību un bija spiesti veikt kratīšanu neatliekamā kārtā, lai atgūtu zagto datoru.

26. janvārī apm. plkst.7.00 Krāslavā divi jaunieši, kuri arī agrāk neizcēlās ar likumpaklausīgu uzvedību, iekļuva privātīpašumā Ezera ielā, Krāslavā, ar nolūku izdarīt zādzību. Taču iecerētais neizdevās, jo profesionāli rīkojās apsardzes firmas “SAIF” darbinieks, kurš ierodoties notikuma vietā, aizturēja abus ļaundarus un nodeva policijas gādīgajās rokās. S., dzim. 1988. g. un A., dzim.1991. g. tika aizturēti Kriminālprocesa likuma 264.panta kārtībā.