Nikolaja Galiļejeva ceļš uz panākumiem

Ikviens ceļš uz panākumiem nav iedomājams bez darba. Arī balvas Derbi - 2015 iegūšana ir gandrīz 60 gadu darba rezultāts. Kā jau ikvienā profesijā, lielu panākumu iedīgļi veidojas bērnībā. Nikolajs nav izņēmums, viņa ceļš uz panākumiem zirgkopībā aizsākās trīs gadu vecumā.

Nikolaja draudzība ar zirgiem sākās agrā bērnībā. Trīs gadu vecumā viņa tēvs uzsēdināja Nikolaju zirga mugurā, no tā laika Nikolaja dzīve bez zirgiem nav iedomājama. Vēlāk pats tēvs esot atzinis, ka šajā pirmajā reizē sapratis, ka dēla nākotnes profesija būs saistīta ar zirgiem un vienmēr juties lepns, ka tieši viņš bijis pirmais, kurš dēlu uzsēdinājis zirga mugurā.

Nikolajs atzīst: “Sapratne ar zirgiem laikam esot asinīs - gēnos. Lai arī tēvs bija tas, kurš uzsēdinājis pirmo reizi zirga mugurā, tomēr prasme no zirgiem kaut ko “izspiest” ģenētiski nāk no vectēva pa mātes līniju.”

Nikolajs atceras, ka māte ar lepnumu stāstījusi, ka viņas tēvam esot bijuši straujākie zirgi apkaimē. Brīvajā laikā, kad vīrieši sacentušies, kuram straujākais zirgs, uzvarētājos vienmēr esot bijis viņas tēvs. Ģimenes lepnums bijusi ķēve Kanavera, kas arī Ulmaņa laikos varētu piederēt pie rikšotāju šķirnes. Taču mātei spilgti atmiņā palicis tas, ka tēvs ne tikai dižojās ar savu zirgu straujumu, bet ļoti mīlēja un rūpējās par tiem.

Elizabete VIĻUMA-GRAŽULEs Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" no 02.02.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.