“Zibsnis” ir Krāslavas Holivuda!

Tā atzina Vika Eksta, māksliniece un pedagoģe, iepazīstoties ar fotokluba “Zibsnis” biedru veikumu izglītības interešu veicināšanā un radošo pasākumu, tai skaitā tematisko fotoizstāžu, organizēšanā Krāslavā.

To, ka fotokluba “Zibsnis” rīkotajā plenērā būs interesanti, es zināju. Zināju, jo vēl tagad atmiņā virmo tās sajūtas, kas pārņēma iepriekšējā tikšanās reizē, noskatoties režisora Stīvena Šainberga filmu “Kažokādas. Diānas Arbusas iedomātais portrets”. Filmu par vienu no pasaules izcilajām sievietēm – amerikāņu izcelsmes mākslinieci un fotogrāfi. Toreiz piedzīvotās sajūtas varētu nosaukt par iziešanu no savas komforta zonas, saskaršanos ar nezināmo, skatījumu no cita redzes punkta, kas “paņem un neatlaiž” ilgāku laiku.

Tāpēc plenēru – radošo nodarbību ar Viku Ekstu “Portrets un pašportrets” gaidīju ar sakāpinātu interesi. Sagaidīju, un teikšu - tas bija gaidīšanas vērts! Pirmkārt, apbūra pati atmosfēra plenērā – viegla, radoša, interesanta un izglītojoša. Pat es, pilnīgs “zaļknābis” fotografēšanā, jutos šeit labi un iederīgi.

“Viktorija Eksta ir viena no spilgtākajām Latvijas jaunajām fotogrāfēm” – tā viņu raksturoja ziņu portālā TVNET, pagājušajā gadā, piesakot fotomākslinieces personālizstādi “Dievs Daba Darbs”, kas guva ievērojamus panākumus un ieguva žurnāla FK Portfolio balvu. Interviju ar mākslinieci pēc šīs izstādes publicējām mūsu laikrakstā “Ezerzeme” Nr.52 (14.07.2015)

Meitene, kura augusi Grāveru pagastā un Krāslavā, absolvējusi vizuālās komunikācijas maģistrantūru LMA un EFTI fotogrāfijas skolu Madridē, kā asistente strādājusi ar Īrijas dokumentālo fotogrāfu Deividu Krīdonu, piedalījusies dažādos starptautiskos projektos. Savā mājaslapā angļu valodā viņa vēsta: “Es dzīvoju un strādāju Latvijā.” Visu cieņu, Viktorija!

Iveta LEIKUMA
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" no 02.02.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.