Pieminot Broņislavu Kevišu

2016. gada 1. februārī 71. dzīves gadā pārtrūkusi mūsu kolēģa, lieliska cilvēka, mīloša vīra un tēva, gādīga vectēva Broņislava Keviša dzīve.

Kad notiek tik skumji notikumi, sāc atcerēties dzīves mirkļus un saproti, ka pasaule bez šī cilvēka kļūs daudz nabadzīgāka…

Broņislavs Kevišs ir dzimis 1945. gada 30. augustā, Krāslavas rajona ciematā Žareči. Pēc Indras vidusskolas absolvēšanas, viņš strādāja par sporta skolotāju Vecbornes 8-gadīgajā skolā, par Krāslavas rajona padomes Brīvprātīgo sportistu biedrības “Varpa” instruktoru, bērnu un jauniešu sporta skolas metodistu, Krāslavas 1. vidusskolas skolotāju. No 1989. līdz 2009. gadam par militārās apmācības vadītāju, pēc tam par “Varavīksnes” vidusskolas sporta skolotāju. Broņislavs 46 savas dzīves gadus ir veltījis pedagoga darbam - audzināja patiku pret sportu un rūpējās par savu audzēkņu veselību.

Taisnība ir teicienā, ka rakstnieks dzīvo savos sacerējumos, mākslinieks - gleznās, bet labs skolotājs - savu skolēnu domās un darbos.

Broņislavs savu kolēģu un audzēkņu atmiņās paliks kā labs, dzīvespriecīgs, kārtīgs, smalkjūtīgs, uzmanīgs un radošs skolotājs, priekšzīmīgs ģimenes cilvēks un gādīgs divu dēlu tēvs.

Krāslavas “Varavīksnes” vidusskolas kolektīvs izsaka patiesu līdzjūtību visiem, kuri pazina, mīlēja un cienīja Broņislavu Kevišu.