Nikolaja Galiļejeva ceļš uz panākumiem (2. daļa)

N. Galiļejeva skolotājs A. Rutkis: “Par agru tu sevi noraksti. Tādu speciālistu zirgi paši atradīs!”

Iepriekšējā raksta uzvārdu precizējumi. Viens no N. Galiļejeva skolotājiem bija nevis Donats Rutkis, kā tika minēts raksta 1.daļā, kas publicēts šī gada 2. februārī, bet gan Alberts Rutkis (Donata dēls). Atvainojos par sagādātajām neērtībām!

Nikolaja Galiļejeva četrgadīgais zirgs Koman Šeļ Igaunijā ieguva augsta ranga godalgu Baltijas kausā Derbi -2015, tāpēc aicinājām zirga īpašnieku un treneri uz interviju, un centāmies noskaidrot, kur slēpjas panākumu atslēga. Kā jau tika minēts, panākumu atslēga slēpjas ne tikai no vectēva un tēva iedzimtajās spējās saprasties ar zirgiem, bet arī dzīves laikā sastaptajos skolotājos. Lielu ieguldījumu šajā veiksmes stāstā ir devis skolotāji A. Rutkis, Obuhovs no Maskavas hipodroma, kā arī Gunta Lauga, kura sākotnēji strādāja Rīgas hipodromā, bet vēlāk devās uz Maskavu, kur kļuva par vienu no Krievijas rikšotāju zvaigznēm.

Visi skolotāji ir spilgtas personības, kas ar savu piemēru, pieredzi un zināšanām uzlaboja N. Galiļejeva prasmi, droši vien tāpēc vien laika posmā no 1972.- 1987. g. Nikolaja Galiļejeva kontā ir 287 godalgotās vietas – (111 - 1. vietas; 91 - 2. vietā; 85 – 3.vietas.). /Ziņas no saimnieks.lv publ.2015. g./

Augstas godalgas tika saņemtas arī lielajās sacensībās. 1981. gadā 1. vieta iegūta Kijevā, 1983. gadā - Ufā, 1985.g. 3.- 4.vieta Kijevā- u.c.

Elizabete Viļuma-Gražule
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 10 (05.02.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.