Svētki garšas kārpiņām

Biedrības “Latgales kulinārā mantojuma centrs” biedru sapulce šoreiz tika organizēta Rēzeknē. Restorāns “Rozālija”, viens no starptautiskā Kulinārā mantojuma tīkla dalībniekiem, janvāra beigās savās viesmīlīgajās telpās pulcēja biedrības pārstāvjus no Latgales un viesus no Kurzemes un Vidzemes.

Protams, visi dalībnieki cēla galdā līdzpaņemtos gardumus – savus izcilos pašmāju ražojumus. Tie nu bija īsti svētki garšas kārpiņām!

Restorāna “Rozālija” čaklās darbinieces tekalēja kā skudriņas, palīdzot sagriezt, sakārtot un izvietot visu līdzpaņemto, līdz galdi vai lūza no ēdienu bagātības. Restorāna direktore Līga Mivrenika iepazīstināja viesus ar uzņēmuma piedāvātajām iespējām telpu izmantošanā un restorāna īpašo piedāvājumu - “Grilētas līdakas salāti” un uzkodas pie šmakovkas – kanapē maizītes ar biezpienu, siļķi un marinētu gurķīti.

Turpinājumā sekoja biedrības “Latgales kulinārā mantojuma centrs” valdes priekšsēdētājas, Latgales kulinārā mantojuma tīkla koordinatores Tatjanas Kozačukas prezentācija par paveikto aizvadītajā gadā un plāniem 2016. gadā: “Biedrība tika nodibināta 2013. gada 6. decembrī ar mērķi iesaistīt un apvienot Latgales novada ēdināšanas sektora uzņēmumus, tūrisma pakalpojumu sniedzējus, mājražotājus, amatniekus, ražotājus, pašvaldības, tādējādi veicinot Latgales kulinārā mantojuma un tradīciju saglabāšanu, kā arī sekmējot nacionālās virtuves attīstību un popularizējot reģionālo produkciju.

Iveta LEIKUMA
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 10 (05.02.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.