Atbilde uz Aglonas novada iedzīvotāju jautājumu par pieturu “Salenieki”

Nesen laikraksta redakcijā vērsās Aglonas novada iedzīvotāja Tekla Greize ar problēmsituācijas aprakstu pieturā “Salenieki”, kas atrodas ceļa posmā Aglona - Višķi.

Pieturā “Salenieki” nav izveidota paaugstinājuma platforma, tāpēc pasažieriem rodas problēmas, iekāpjot un izkāpjot no sabiedriskā transporta. Sevišķi lielas grūtības paaugstinājuma platformas neesamība rada vecāka gada gājuma cilvēkiem un Sociālā aprūpes centra “Aglona” klientiem.

Lai noskaidrotu, kas jādara iedzīvotājiem, griezāmies VAS “Latvijas Valsts ceļi” Latgales reģiona Daugavpils nodaļā, kur tās vadītājs Gunārs Hmeļņickis sniedza atbildi.

Pirms dažiem gadiem ceļa posmā Aglona - Višķi tika veikts tikai melnā seguma uzklājums, kā to paredzēja projekts. Projekta ietvaros nebija paredzēti cita veida darbi. Normatīvie akti nosaka, ka autobusa platformu paplašinājumi kā obligāta prasība ir jābūt ierīkotiem uz galvenajiem ceļiem, bet pārējās autobusu pieturas jāizvērtē pēc apstākļiem.

Lai izveidotu šāda veida platformu pieturā “Salenieki”, Aglonas iedzīvotājiem jāgriežas VAS “Latvijas Valsts ceļi” Latgales reģiona Daugavpils nodaļā ar iesniegumu, kurā tiek izskaidroti apstākļi.

Elizabete Viļuma-Gražule
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 10 (05.02.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.