Sava pagasta un iedzīvotāju labā

img

Pavisam drīz, šopavasar, savu ceturto dzimšanas dienu svinēs biedrība “Mēs Grāveriem”. Tas ir daudz vai maz? Uz šo jautājumu var atbildēt tikai, atskatoties atpakaļ un novērtējot, ko izdevies sasniegt un kā mainījusies pagasta dzīve pa šiem gadiem.

Ivita Platonova, viena no biedrības izveides iniciatorēm, Grāveru tautas nama vadītāja un vienkārši aktīvs cilvēks ar aktīvu dzīvesveidu, ar lielāko prieku piekrita apkopot visu, ko izdevies paveikt biedrības pastāvēšanas laikā, izstāstīt par idejām un plāniem.

... Viss sākās, kā tas nereti mēdz notikt, nejaušu apstākļu sakritības dēļ. Grāveru pamatskola piedalījās projektu konkursā, ko finansēja Sorosa fonds. Apmeklējot projekta ietvaros rīkoto pasākumu galvaspilsētā, Ivita ar domubiedriem pēkšņi nonāca pie domas – Kāpēc gan arī mēs nevarētu pamēģināt? Turklāt biedrības esamība pagastā - tā ir virkne iespēju: sākot ar projektu realizāciju un beidzot ar palīdzības sniegšanu tiem pagasta iedzīvotājiem, kuriem visvairāk tā nepieciešama. Sacīts – darīts! Šobrīd biedrībā bez Ivitas darbojas vēl 9 aktīvi, nenogurdināmi un talantīgi cilvēki.

Marina NIPĀNE Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 11 (09.02.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!