Kurš atbild par “Dagdas Novada Ziņās” pausto viedokli un publicētajiem materiāliem?

Kopš Latvijā izveidojās novadi, katra novada pašvaldība cenšas savus novadniekus informēt par novadā notiekošo, tādēļ tiek izdoti pašvaldības finansēti informatīvie izdevumi.

Analizējot triju pašvaldību Aglonas, Dagdas un Krāslavas informatīvo izdevumu saturu, tika konstatētas vairākas atšķirības. Varbūt lasītājam šķiet, ka būtu smieklīgi, ja atšķirības netiktu manītas, jo tie taču ir dažādi novadi, tātad, dažādi notikumi, dažādi fakti. Par to, ko ziņo triju pašvaldību laikraksti un cik tas izmaksā novada iedzīvotājiem, iepazīsimies kādā nākotnes rakstā. Šoreiz pievērsīsim uzmanību tikai tām niansēm, kuras vizuāli tiek pamanītas, šķirstot visu triju pašvaldību informatīvo laikrakstu pēdējo lapu. Kā arī pievērsīsim uzmanību valodas lietojumam.

Aglonas un Krāslavas informatīvo laikrakstu pēdējā lapā tiek ziņots par atbildīgajām personām, kas sagatavo informatīvo izdevumu, kā arī tām personām, kas šo informāciju tulko u.c.

Taču “Dagdas Novada Ziņās” blakus šai informācijai tiek pieminēta visnotaļ interesanta frāze, “Izdevumā publicētie materiāli ne vienmēr atspoguļo Dagdas novada domes viedokli. Par faktu pareizību atbild autors.”

Elizabete VIĻUMA-GRAŽULE
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 12 (12.02.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!