Vai “Gada balva medicīnā - 2015” atceļos uz vienu no mūsu novadiem?

Kopš 2008. gada Latvijā tiek pasniegta “Gada balva medicīnā”. Šogad divi no trim pretendentiem uz nomināciju “Gada ārsts - 2015” ir no Latgales. Ģimenes ārste Skaidrīte Valaine no Aglonas novada un Jāzeps Pogumirskis, ģimenes ārsts un neirologs no Krāslavas novada Indras pagasta.

Par galveno balvu šajā nominācijā “Gada ārsts - 2015” kopā ar viņiem izvirzīta Ērika Balode no Gulbenes, SIA “Gulbenes un Balvu slimnīcu apvienība”.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs no pagājušā gada 24. novembra līdz šī gada 15. janvārim varēja nobalsot par savu labākā mediķa kandidātu nominācijās “Gada ārsts”, “Gada zobārsts”, “Gada farmaceits”, “Gada funkcionālais speciālists”, “Gada māsa”, “Gada vecmāte” un “Gada ārsta palīgs”.

Šogad Latvijas Ārstu biedrības balsojumā kopā balsots vairāk nekā 5000 reižu, visaktīvāk balsoja Latgales iedzīvotāji. Divi pretendenti uz “Gada ārsta” balvu strādā tieši Latgalē, arī nominācijās “Gada zobārsts”, “Gada farmaceits” un “Gada māsa” ir pārstāvji no Latgales.

Pirmo reizi “Gada balva medicīnā” tika pasniegta 2008. gada 14. martā Latvijas Dailes teātrī. Tad Veselības ministrija kopumā saņēma 2870 pieteikumus balvai – 390 vēstules un 2480 elektroniskus pieteikumus.

Ar katru gada šī balva kļūst arvien nozīmīgāka un pazīstamāka. Cilvēki sūta savus pieteikumus pat no ārzemēm, vēloties godināt speciālistus, kuri viņiem palīdzējuši izveseļoties.

Elizabete VIĻUMA-GRAŽULE
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 12 (12.02.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!