Draudzīgā aicinājuma fonda apbalvojumu saņem arī jaunietis no Aglonas

Iepriekšējā laikraksta numurā lasītāji tika iepazīstināti ar “Latgales Gada balvas” laureātiem. Drīz vien Latgalē tiks nosaukti arī Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks 2016” laureāti.

Šīm balvām organizētāji lūdz izvirzīt Latgales novada cilvēkus, kuri ar savu darbu, pozitīvo piemēru nesuši Latvijas vārdu pasaulē un iedvesmojuši citus labiem darbiem. Pagājušajā gadā un šogad abām šīm balvām tika izvirzīti arī Aglonas novada iedzīvotāji. Pērn “Latgales Gada balvai” tika izvirzīts Daniels Krimans, Vija Kudiņa un Mārīte Mežiniece. Šogad no Aglonas novada tika izvirzīta Ingūna Barkeviča.

Latvijā ir daudzas balvas, uz kurām jau vairākus gadus pēc kārtas aicina izvirzīt visu Latvijas novadu iedzīvotājus. Viena no tādām balvām ir Draudzīgā Aicinājuma fonda balva, kura tiek pasniegta katra gada janvāra beigās. Arī uz šo balvu tika izvirzīts jaunietis no Aglonas.

Jau 18 gadus Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā sirsnīgā gaisotnē tika pasniegti Draudzīgā aicinājuma fonda apbalvojumi – medaļa un Goda diploms.

Vienu medaļu un Goda diplomu no atjaunotās Latvijas Republikas pirmā prezidenta Gunta Ulmaņa rokām saņēma arī Aglonas vidusskolas absolvents Daniels Krimans.

Elizabete VIĻUMA-GRAŽULE
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 12 (12.02.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!