Mirdzošās zvaigznes diena KTDR (Ir iemesls!)

Par Mirdzošo zvaigzni viņu sāka dēvēt vēl dzīves laikā. Viņam bija daudz citu titulu, kas ir daudz piemērotāki austrumu senlaiku despotijām. Ir zināms, ka vēstures līkloči reizēm izpaužas visbrīnumainākajā kārtā.

Un tad izveidojas tik sarežģīti notikumu samezglojumi, ka ir grūti saprast, kur beigas un kur - sākums. Uz mūsu planētas pašlaik nav citas valsts, kas būtu tikpat aizvērta citai pasaulei kā Ziemeļkoreja. Visi jaunumi, kas no šīs valsts iekļūst mūsu pasaulē, parasti pārsteidz, bieži arī uzjautrina. Bet pēdējā laikā arvien vairāk uztrauc. Visa pasaule ar lielām bažām skatās uz Korejas pussalas ziemeļiem, kur valda “visu iemīļotais vadītājs”, kas ir jau trešais visdemokrātiskākās un visas pasaules “brīvo ļaužu” iemīļotākās Kimu dinastijas pārstāvis...

Pārpratumi sākās jau ar Kima Čen Ira, Kima Ir Sena dēla, piedzimšanas faktu. Saskaņā ar Korejas mitoloģiju “visu iemīļotais vadītājs” (šī titula politiskais erotisms arī nevar neizsaukt smaidu) ir dzimis “būdā, Pektusana kalna virsotnē”. Bet dokumenti liecina par to, ka no Pektusana nav ne miņas. Zēns vārdā Jura, Sarkanās Armijas strēlnieku brigādes bataljona komandiera dēls, ir dzimis Vjatkas ciemā, Habarovskas novadā. Protams, nekādas divkāršas varavīksnes un spilgtas zvaigznes tajā momentā pie debesīm neparādījās, kā tagad par to ir rakstīts visās Ziemļkorejas mācību grāmatās. Vienkārši piedzima... Turklāt Jura arī visu savu bērnību pavadīja šajā ciemā un savā vēsturiskajā dzimtenē parādījās tikai pēc aptuveni pieciem gadiem.

Andrejs JAKUBOVSKIS

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 13 (16.02.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.