Rikšotāju sacensību entuziastu viedoklis

Cienījamā “Ezerzeme”! Latgales zirgaudzētāji, izlasot publikāciju par jātnieku Nikolaju Galiļejevu, izjūt pretrunīgas emocijas.

No vienas puses, ir liels prieks, ka avīze veltīja tik lielu uzmanību Nikolaja panākumiem zirgu audzēšanā. Bet no citas puses - mēs esam sarūgtināti par to, ka raksta tapšanas procesā daži fakti tika sagrozīti, un līdz ar to šajā publikācijā ir radies negatīvs zemteksts, kas met ēnu uz Dagdas novada pašvaldības un Anatola Viškura reputāciju. Acīmredzot, tas notika tāpēc, ka avīzes korespondente Elizabete Viļuma – Gražule pamatojusies tikai uz Natālijas un Nikolaja Galiļejevu subjektīvo redzējumu, nenoskaidrojot visus situācijas apstākļus un citu Latgales jātnieku un zirgaudzētāju uzskatus. Mēs nolēmām aizstāvēt Anatolu Viškuru un lūdzam publicēt avīzē arī mūsu viedokli.

Dagda patiešām ir vieta, kur mīl un augstu vērtē zirgus, vieta, kur tiek rīkoti attiecīgi pasākumi, un mēs visi esam to pastāvīgie dalībnieki, kā arī liecinieki, un labi pazīstam gan N. Galiļejevu, gan A.Viškuru. Rakstā “Nikolaja Galiļejeva zirgs Koman Šeļ iegūst augsta ranga godalgu Baltijas kausā “Derbi-2015”” (29.01.2016.) avīze rakstīja par to, ka Galiļejeviem piederošajā zemes teritorijā projekta ietvaros tika izveidota visiem standartiem atbilstoša vieta, kas ir piemērota sacensību rīkošanai. Pilnīgi precīzi tika norādīts, ka viss bija izdarīts, lai pārbaudītu ZIRGU piemērotību darbu veikšanai. Sporta rikšotājam šīs darba iemaņas ir lūša ātrums, kā arī spēja ātri un pareizi skriet. Projektu ar mērķi izveidot šādu skrejceļu iecerēja un realizēja Latvijas Šķirnes zirgu audzētāju asociācija (LŠZAA).

Latgales jātnieki, rikšotāju īpašnieki, zirgu audzētāji un rikšotāju sacensību entuziasti
(autoru vārdi redakcijai ir zināmi)


Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 13 (16.02.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.