Solījumu cena

img

Februāris bez sniega ievieš skumjas. Pavasara gaidu vietā – arvien pieaugošā trauksme. Kādam ļoti gribas, lai sāktos trešais pasaules karš.

Pēc provokatoriskās ВВС filmas par iedomāto latgaliešu separātismu, man par brīnumu, neviens no Latvijas elites politiķiem neizteica savu sašutumu par mēģinājumu apšaubīt mūsu republikas vienotību. Starp citu, vēsturisko janvāra barikāžu dienās, kad desmitiem tūkstoši patriotu bija gatavi kļūt par dzīvu vairogu, skaidri atceros: aiz ugunskuru dūmiem varēja sadzirdēt gan latviešu, gan tikpat bieži - krievu valodu.

Patriots ir tas, kas savā darbā izdara vairāk, nekā ir noteikts viņa dienesta pienākumos, un paņem mazāk, nekā viņam paredzēts. To es attiecinu uz kungiem, kuri tagad ir pie varas un kas nemitīgi liek vilties mūsu tautai. Šodien runa būs par Krāslavas novadu. Kā saprast “Zaļo un zemnieku savienības” deputātu priekšvēlēšanu solījumus par to, ka dzīvojam mūsu novadā un gribam, lai tas būtu attīstīts un plaukstošs, lai tas būtu novads cilvēkiem, ja... Kā pērkonu no skaidrām debesīm mēs uztvērām divas ļoti sliktas ziņas. No laukiem – tiks slēgtas trīs skolas, un līdz ar to mūsu novads kļūs par absolūto līderi lauku mācību iestāžu likvidācijas sfērā. Un no pilsētas - straujš apkures tarifu pieaugums šī gada anomāli siltajā ziemā palielinās trūcīgo krāslaviešu rindas, bet darbspējīgo iedzīvotāju aizplūšana arvien turpinās. “Novads cilvēkiem”... bez cilvēkiem?

Optimists pat kapos redz tikai plusus. Tāpēc arī es gribu rakstīt par labo. Ir sanācis tā, ka no visiem Krāslavas ierēdņiem vislietišķākās attiecības man izveidojās ar Ēvaldu Cauņu. Kad mūsu galvenais labiekārtotājs uzsāka savu darbu, pilsēta sāka strauji izrauties no nekārtības haosa. Pirms desmit gadiem sāka likvidēt ilggadējās izgāztuves, kas izveidojās Daugavas krastos un piepilsētas mežos. Tieši tad izveidojās mūsu sadarbība, kad informāciju par iedzīvotāju sūdzībām, ko saņēma redakcijā, es vēl pirms publicēšanas nodevu mūsu labiekārtotājiem - lai netērētu laiku. Un sekoja nekavējoša reakcija. Šī produktīvā shēma turpina darboties arī tagad.

Aleksejs GONČAROVS

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme"no 19.02.2016.


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!