Labdien! un Dzień dobry!

img

Pēc novada domes sēdē pieņemtā lēmuma, Krāslavas grāfu Plāteru vārdā nosauktajai Poļu pamatskolai šogad draud likvidācija. Latvijas masu medijos, tai skaitā Krāslavas novada mājas lapā, tika ziņots: “Pieņemts lēmums par četru skolu slēgšanu.” Tai skaitā tiek minēta arī Poļu pamatskola. Vai drīzumā Poļu pamatskolai nebūs jāpublicē paziņojums, kā savulaik to izdarīja Marks Tvens: “Ziņas par manu nāvi ir stipri pārspīlētas!”?

Dodos to noskaidrot. Poļu pamatskolā šobrīd rit ikdienas plānotais darbs. Projektu nedēļas ietvaros vecāko klašu skolēni strādā pie tēmas “Veselīgs dzīvesveids.” Pirmsskolas un sākumskolas audzēkņi iepazīstas ar mūzikas instrumentiem, mācās atšķirt to skanējumu, apgūst ritma mūzikas instrumentu spēli. Nodarbība ir saistoša, mainās darbības veidi – bērni klausās, stāsta, muzicē, zīmē. Mazajiem projektu nedēļas tēma “Raimondam Paulam – 80”. Uz skolu ir uzaicināta Krāslavas novada Centrālās bibliotēkas darbiniece Žaneta Moiseja. Viņa ir atnesusi bērniem grāmatas par Raimondu Paulu un aicina uz prezentāciju. Žanetas stāstījums ir interesants, arī es atklāju līdz šim man nezināmas Maestro dzīves epizodes.

Bērni skolā ir dzīvespriecīgi, sastopoties dzirdu “Labdien!” un “Dzień dobry!”

Skola ir plaša, bet mājīga. Īpašu šarmu ēkai piešķir jumta logu apgaismojums. Sienas rotā glīti ierāmētas dažādu pasākumu fotogrāfijas.

Uz sarunu par skolas turpmāko likteni aicinu direktori Česlavu Kozlovsku.

Iepriekšējā tikšanās reizē Kalniešu pamatskolā Jūs aicinājāt skolēnu vecākus izvēlēties par turpmāko mācību iestādi Krāslavas grāfu Plāteru vārdā nosaukto Poļu pamatskolu. Vai Jūs esat pārliecināta, ka skola netiks likvidēta?

Situācija ar mūsu skolu ir šāda – mēs vērsāmies Latvijas Poļu biedrībā ar lūgumu palīdzēt rast iespēju apmaksāt Krāslavas novada pašvaldībai līdzfinansējumu skolas uzturēšanai.

Iveta LEIKUMA
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" no 19.02.2016.


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.