“Separātisma rēgs” virs Latgales?

Un es atkal rakstu, jo nevaru klusēt, gribas atbildēt LR 12. Saeimas deputātam Jurim Viļuma kungam sakarā ar viņa rakstu, kas tika publicēts 9. februārī.

Un vēl gribas atzīmēt Lielbritānijas raidsabiedrības ВВС “darbu” un tās filmu “World War Three: Inside the War Room”.

Pirmkārt, savā nelielajā rakstā, Jūs, deputāta kungs, 5 reizes minējāt NATO. Ja es būtu NATO pārstāve, tad izsniegtu Jums prēmiju. Bet, būdama vienkārša Latgales iedzīvotāja, lieku Jums “neieskaitīts”. Tālāk pacentīšos izskaidrot, kāpēc.

Es arī redzēju šo filmu, ļoti uzmanīgi noklausījos replikas, kuras izteica tie, kas sapulcējās bunkurā, un man pār muguru noskrēja auksti šermuļi. Ja vien šajā filmā tiktu uzņemti vienkārši aktieri – tā būtu pusbēda. Taču tajā filmējās īsti politiķi un militārpersonas, kuras jau atvaļinātas no dienesta un arī tie, kuri vēl joprojām strādā šajā jomā! Tas ir vienkārši prātam neaptverami! Un, lūk, šīs militārpersonas, sēžot bunkurā, komandpunktā, nopietni spriež par karadarbību līdz pat iespējai izmantot kodolieročus (tiesa, ne jau savā teritorijā, bet tālu no mājām, hipotētiski - Latgalē). Murgs, teiksiet jūs. Nē. Kaut kas līdzīgs jau bija vēsturē: Vjetnama, Hirosima, Nagasaki. Tur amerikāņi izmantoja ķīmiskos ieročus, bet upuri taču bija reāli! Lūk, arī briti nolēma nedaudz pafantazēt par kara tematiku, it kā nezinot, ko tas nozīmē. Turklāt Lībijā, Irākā, Afganistānā vēl nesen bija karš.

Šī filma, pēc manām domām, ļoti pārliecinoši parāda, kādu vietu un kādu lomu mums paredz amerikāņi un vecā Eiropa. Viņuprāt, Latgalē dzīvo separātisti. Un kā gan citādi? Latgale - tā ir Latvijas daļa, kur dzīvo krievvalodīgie, tātad - separātisti! Man ir aizdomas, ka ideju par to, kas kļūs par separātistiem, piedāvāja daži mūsu Nacionālās apvienības aktīvisti.

Tatjana PROKOFJEVA
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" no 19.02.2016.


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.