Valsts amatpersonu deklarācijas par 2015. gadu jāiesniedz līdz 1. aprīlim

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atgādina, ka saskaņā ar likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” noteikto valsts amatpersonām kārtējās valsts amatpersonu deklarācijas par 2015. gadu jāiesniedz VID elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) no 2016. gada 15. februāra līdz 1. aprīlim ieskaitot.

Turpinot vienkāršot deklarācijas aizpildīšanu, tajā automātiski var iegūt datus no VID rīcībā esošās informācijas par amatpersonas papildus ieņemamajiem amatiem. Visa cita deklarācijā norādāmā informācija ir identiska pagājušajā gadā norādāmajai informācijai.

Papildus informējam, ka deklarācijas Publicējamā un Nepublicējamā daļā ir sadaļa “Cita informācija”, kur ir iespējams norādīt informāciju, kas pēc deklarācijas iesniedzēja ieskatiem sniedz pilnīgāku priekšstatu par valsts amatpersonas mantiskā stāvokļa izmaiņām deklarēšanas periodā.

Precizēt jau iesniegtās deklarācijas var, rakstveidā vēršoties VID un pamatojot precizējumus ne vēlāk kā mēneša laikā pēc deklarācijas publiskojamās daļas publiskošanas elektroniskā veidā VID mājaslapā esošajā publiskojamo datu bāzē.

VID Sabiedrisko attiecību daļa

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 15 (23.02.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.